Campanii 2016-2017 MMTCG

O să încerc să surprind aici câteva dintre campaniile pe care MMTCG le-a sprijinit în anii 2016-2017, deşi este absolut imposibil să le enumăr pe toate…

Alături de aceste femei minunate, am luat pe rând în sarcina proprie coordonarea acestor minunate gesturi de solidaritate şi omenie, la care ni s-au alăturat de fiecare dată mii de membre, de fiecare dată mai multe şi mai implicate. 

Ţin să menţionez că toate cazurile de care MMTCG se ocupă sunt documentate temeinic, în multe situaţii cei care au nevoie de ajutor sunt vizitaţi de către coordonatoarea cazului, iar bănuţii pleacă direct si complet spre cauzele susţinute si verificate de către noi personal. Toate aceste eforturi sunt recompensate de multele reuşite si de faptul că astfel ne-am înconjurat, în timp, de oameni care cred în bine, care vor să îl facă şi care au înţeles că a trece la acţiune este întotdeauna cea mai bună soluţie.

Vreau acum şi aici să mai mulţumesc o dată fiecăreia dintre colegele mele, în primul rând pentru că există şi în al doilea rând pentru că există în viaţa mea: Bianca Potzesy, Mioara Ioana Popescu, Eli Popa Voicu, Cornelia Elena Faur, Cristina Maria Cimpu, Smaranda Marcu, Andra Gărdăreanu, Ema Peregi, Olariu Isabella Mazer, Codruţa Marincu, Laura Măgurean.

Aşa echipă, DA!!!

Acum vă las sa citiţi exact postările făcute pentru campanii, aşa cum ne-au mişcat şi inspirat ele pe noi.

 

 18 septembrie 2016 – Tudor

 

NE UNIM DE-O MINUNE? 

 

Ok, mămici, a sosit timpul să promovăm prima cauză pentru care am ales noi, echipa de admine, să ne dam girul. Pe lângă ceea ce veți citi pe linkul de mai jos, aș vrea să spun eu câteva cuvinte despre Tudor și familia lui. 

 

Tudor nu s-a născut intr-o familie săraca, nu s-a născut alături de alți șapte frați intr-un bordei fără curent. Nu! Tudor s-a născut intr-o familie la fel ca a mea, la fel ca a ta, dragă mămică ce citești aceste rânduri. Necazul nu lovește numai acolo unde exista și altele. Ne poate lovi pe oricare, oriunde, oricând. Și nu îmi doresc decat ca Dumnezeu să ne ferească pe toţi de astfel de probleme. Pana atunci, însă, va intreb cinstit: ati vrea ca, daca propriul vostru copil ar fi bolnav, atunci când ramaneti cu conturile goale, când sotul are al doilea job doar pentru ca nu mai face fata cheltuielilor, şi când va rasuciti noaptea în pat de pe o parte pe alta, cineva, un necunsocut, mii de necunoscuti, sa intinda o mana catre voi? V-ati dori sa simtiti acea minune inundându-va ochii de fericire? TUDOR ARE NEVOIE DE NOI! Macar un SMS cred ca ne putem permite majoritatea! 2 EURO 8828 fetelor cu textul TUDOR! Cu DOI EURO fericiti o mama la fel ca şi voi şi ca şi mine! Haideti! Sa aratam ca suntem toate pentru una!

 

Nu am nevoie de up, am nevoie de comenturi cu poze de SMS uri! 8828!!! Faceţi un bine unui copil şi familiei lui!

 

http://www.mesagerulhunedorean.ro/tudor-ândrei-are-nevoie-de-ajutorul-nostru/

 

 

 24 octombrie 2016 – Maria, 2 ani 

 

Maria este o fetiţă în varsta de 2 ani şi jumătate  năşcută prematur la doar 29 de saptămâni cu o greutate de doar 1300 grame. În timpul travaliului, Maria a suferit o hipoxie perinatală severă, practic i s-a axfisiat creierul şi a necesitat resuscitare timp de 20 de minute. Dupa 65 de zile de spitalizare, fetiţa a fost externata cu 15 diagnostice diferite. In prezent, diagnosticele Mariei sunt : leucomalacie periventriculara (paralizie cerebrala), microcefalie, epilepsie, deficit vizual cortical, intarziere globala în dezvoltare. Maria în prezent are 2 ani şi 6 luni şi o dezvoltare psihica şi motorie ca a unui bebelus de 3-4 luni. Nu sta în fundulet, nu vorbeste, nu se rostogoleste… Parintii, o familie de oameni tineri şi frumosi, care au visat la o casa şi plina de rasete de copii, acum stau departe unul de celalalt incercând sa faca rost de bani pentru recuperarea Mariei. Sansele ei sunt la o clinica specializata pentru afectiunile ei din Germania, dar internarile costa intre 4000-5000 de euro pentru fiecare transa. 

Puteti dona în cont orice suma va lasa sufletul!

 

Un mesaj în privat pe care l-am primit de la mama şi la care am plâns:” Am un singur vis. Să o aud spunând “mama”. Sa o văd pasind. Sa îmi spună ce o doare….”

 

 22 decembrie 2016 – Cătălin, 3 ani

Un băieţel de 3 ani şi patru luni este, în prag de Crăciun, internat în Spitalul Victor Babes cu 1% sanse la viata.

Despre Marcela Măgureanu nu am auzit decât lucruri bune de când, de aseară, am aflat și am inceput sa ma interesez indeaproape de cazul ei. 

Este o femeie muncitoare, iubitoare și loiala care trece printr-un moment ingrozitor de greu. Și are nevoie de ajutor. Si, deși cu greu poate fi convinsă sa ceara, are nevoie de bănuți care sa o ajute sa lupte cu toate forțele pentru viața micuțului ei. 

Băiețelul este internat la Victor Babeș  iar starea lui din momentul de fata, este foarte grava, este în coma de gradul 4, encefalita şi alte complicatii, însă lupta în continuare cu toata puterea din corpusorul lui micut. 

De 3 ori, pana acum, medicii l au readus la viata dupa stop cardio respirator. Acum va merge la un doctor neurochirurg pentru a ii spune dacă este operabil. 

Va rog din tot sufletul sa ii fim alături și sa facem posibila o minune de Craciun pentru acest băiețel și familia lui. 

Claudia Gutulescu, Bianca Potyesz, Eli Popa Voicu, Cornelia Elena Faur, Mioara Ioana Popescu — feeling hopeful.

Update 1: In urma discuțiilor cu adminii grupului va putem comunica faptul ca situația actuala este asta: mămica asteapta vestea de la akh legat de plecare. Smurdul  ar fi pregatit. Ar mai fi doua clinici care au răspuns afirmativ. Orice informație am, o voi posta aici. Tot asta va rugam şi pe voi, nu faceți postări separate, orice informații aveți postați-le aici pentru a putea fi verificate. Orice alte postări vor fi șterse. Va mulțumesc din suflet pentru tot!

Update 2: în urma discuțiilor unei mămici de pe grup cu Marcela, am aflat următoarele:

Initial erau 3 variante de spitale. 

1-au refuzat

2- nu au raspuns

3-AKH se asteapta inca raspuns. O prima varianta (nu foarte oficiala) ar fi fost ca i s-a spus sa tina copilul în viata pana în data de 5 ca nu sunt locuri la AKH.

Update 3: preluare de pe pagina Marcelei: 

“Fac apel şi va rog din tot sufletul intrebati-va cunostintele, rudele, prietenii care sunt plecati pe dincolo, care poate cunosc şi alte clinici, spitale care pot sa il preia imediat, pt ca starea lui este critica şi nu poate sa stea atata timp în coma.

Cu cat sta mai mult timp în coma cu atat starea lui este mai grava,aceasta inimioara lupta cum poate şi el şi incearca sa reziste dar trebuie sa ajunga imediat intr-un spital unde poate fi salvat”

Deci dacă cunoaștem alte clinici care l-ar putea prelua, puteți scrie aici sau chiar pe pagina ei (este publica, Măgureanu Marcela). 

Update 4: incepem sa indrăznim sa speram. 

Părinții au fost sunați de domnul doctor Cristian Mihalea care a cerut un nou RMN și dorește sa preia cazul. Se pare ca e un doctor extraordinar care a mai făcut minuni și pana acum. Avem și alte opinii medicale care deși admit ca situația este critica, spun ca micuții au resurse nebănuite și ca ar putea fi sanse chiar dacă foarte mici. Eu, va mulțumesc din suflet ca ne sunteți alături și sunt absolut copleșită de a voastră solidaritate. Sa continuam sa ne rugam pentru o minune de Craciun. 

Update 5: puiutul nostru este în drum spre Neuromed unde i se va face noul RMN și are mare nevoie de rugăciunile noastre ca sa supraviețuiasca drumului atât de greu pentru trupul lui micuț dar puternic. 

Update 6: micuțul Mihai Catalin a făcut RMN-ul și ajuns teafăr inapoi la spital. Din suflet va mulțumim pentru rugăciuni. Mai avem un mare hop în fata, rezultatul sa fie favorabil deci continuam sa ne rugam și sa așteptam. 

Este în mâna lui Dumnezeu acum, sa ne rugam pentru o minune de Craciun pe care voi mămici, ați făcut-o posibila. 

Update 7: extras de pe pagina Marcelei: “Am făcut din nou rmn, a iesit la fel, starea lui e în continuare ft gravă şi nu se poate opera, ramane sa continuam medicamentos. :(“

Nu avem incă un răspuns din partea domnului doctor mihalea, deci nu ne pierdem speranța pana când avem și opinia lui. 

Update 8: pentru moment micuțul nu este transportabil iar tratamentul medicilor romani de la Victor Babeș a fost confirmat și de medicii francezi care au spus ca același lucru ar face și ei. 

Deci acum nu putem decât sa ne rugam și sa  așteptam sa funcționeze tratamentul. Momentan cel puțin, altceva nu mai e de făcut. 

Update 9: mămica ne-a transmis sa va spunem ca va iubește pe toate. Este incredibil, impresionant, de-a dreptul coplesitor ce ați reușit sa faceți dragi mămici. 

Eu și Georgiana rămânem în contact cu ea și va anunțam aici tot ce se intâmpla în continuare și ce mai putem face pe parcurs. 

Va rog, cele care ați mai intrat cu ea în contact, sa păstrați legătura pentru ca are nevoie de sprijin moral, nu vrem sa se simtă uitata. 

Știu ca toate așteptam o minune dar nu va lăsați descurajate și nu va pierdeți increderea orice s-ar intâmpla. 

Minunea sunteți chiar voi și mobilizarea voastre scumpe mame. Ce ați facut aici pentru acest puiut este de necrezut și aveti toată stima și prietenia mea. 

Update 10: prima veste bună! analizele lui Catalin au ieșit mult mai bine iar starea generală se pare ca se îmbunătățește. Ficatul a inceput sa se regenereze. Așa ca…hai sa ne rugam în continuare pentru ca se pare ca Dumnezeu ne asculta!!!

 

 

Cazul anului 2017, când MMTCG a susţinut refacerea si utilarea casei unui tată rămas singur cu sase copii. Citiţi mai jos detaliile uimitoare ale acestei campanii.

 

CAZUL ANULUI 2017, ADOPTAT DE MMTCG ⭐

#cazadoptatmmtcg2017 #familievarias #ajutor #faptebune

Va aduceti aminte de familia de la Varias, de taticul pentru care am scris celor de la Radio Zu şi am strans şi banuti anul trecut în Decembrie? Tăticul care creste 6 copii, singur. Despre el este vorba. Si nu ii creste oricum ci curați, ingrijiti şi printre primii elevi din clasa. Este de admirat puterea sa! 

Ei bine, în urma apelurilor mele, s-a strans suma de 18.450 lei de aici, de la prieteni din tara sau străinătate şi de la Radio Zu.

S-a mai primit pentru ei o mașina de spalat, prajitor de paine, un calculator performant pentru a ajuta copiii la școala, toate noi, nouțe, care functioneaza şi bucura membrii familiei.

Din banii menționați mai sus am reușit sa facem: 

– sa plătim o diferența la centrala primită cadou din partea unui om cu suflet mare din Bucuresti, astfel incât sa poata incălzi toata casa și camerele noi pe care dorim sa le construim la un moment dat; 

– sa ridicam camera tehnica pentru centrala care va servi şi drept camara. Costurile materialelor sunt imense, deși am primit discounturi mari sau prețuri direct de la producători știindu-se povestea acestei familii. 

-mai am 63 de tichete primite de la doamnele care au participat la campaniile de donare de sânge, în valoare de 602 lei cu care voi cumpara alimente pentru Craciun.

– din păcate anumite materiale în valoare de 1.000 lei au fost achiziționate fără documente (se va intocmi proces verbal cu tăticul – ca a primit acei bănuți), pentru ca nu toata lunea în România oferă asa ceva, sau pretul este mult mai mic pentru camioanele de nisip daca le cumperi asa. 

– zilele acestea așteptam tabla, Căpriorii, sarma, pentru acoperișul camerei tehnice, crea ce consuma iar 5000-5500 lei. Voi atașa factura când o primesc. 

In momentul de fata, voi rămâne cu un maxim de 4500 lei care nu sunt insă suficienți pentru achiziția tuturor pieselor necesare instalării centralei şi montajului. 

Nu mai vorbesc de faptul ca nu au bani de lemnele necesare trecerii prin iarna şi de alimentele pentru Craciun, tatal fiind singurul care lucrează… 

S-au promis materiale de construcții aici pe grup incă de anul trecut, dar din păcate nu au ajuns nici pana în ziua de azi acolo…. Stiu ca e mai dificil fiind vorba de Variaș, dar cred ca putem găsi împreuna o soluție. 

Cine crede ca ne poate ajuta cu materiale de constructii este rugat sa ma caute în privat şi sa povestim! Mai trebuie ridicate 2 camere anul viitor, gardul care va asigura intimitatea acestei familii, de aceea orice sac de glet, ciment, bax de BCA sau orice alt accesoriu este foarte bine primit! 

Este a doua familie a mea, pe care am “adoptat-o” de Craciun anul trecut! Este familia adoptata de Grupul “MMTCG” care face minuni în jurul sau!⭐

Cine doreste sa doneze şi 10 lei, este rugat sa depuna în contul de mai jos. Am folosit contul meu pana acum din motive obiective. Il voi folosi şi în continuare pentru a avea posibilitatea sa verific mereu statusul. Pentru orice achizitie se va posta factura, asa cum am facut de fiecare data când am ajutat! 

doar sa se specifice ca este pentru 

DONATIE VARIAS

MULTUMESC DIN SUFLET CELOR CARE AU DONAT PANA ACUM! 

MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE O VOR MAI FACE SI DE ACUM INAINTE!

Impreuna se pot muta muntii! Si stiu ca putem face tot ce viseaza aceasta familie frumoasa!

Cu mult drag! — with Eli Popa Voicu ând 9 others.

2017 –  MULȚUMESC DIN SUFLET MAMICILOR CARE AU DONAT ALIMENTE SI BĂNUTI. In acest Weekend scot extrasul şi anunt Suma strânsă! 

IN CONT AU INTRAT AZI 865 lei. Va mulțumesc din suflet! (16.11.2017) 

⭐ Am primit jn acest Weekend doua cutii de alimente. 

⭐ Se vor trimite 10 mc de lemne către tătic. 

⭐ Am primit instalarea centralei gratuită. 

CINE DORESTE SA AJUTE CU ALIMENTE NEPERISABILE (ULEI, FAINA, MALAI, OREZ, CONSERVE, DULCETURI ) ACESTEA SE POT ADUCE LA MINE  LA GIROC PANA IN 1.12.2017, IN FIECARE WEEKEND INCEPAND DE ACUM SI LE VOI DUCE LOR CAND AM TRANSPORT. PENTRU LOCATIA UNDE TREBUIE ADUSE, NE AUZIM IN PRIVAT.

DAR ESTE FOARTE IMPORTANT SA PUTEM STRANGE SI BANUTII PENTRU LEMNE, SI FINALIZAREA MONTARII CENTRALEI PE LEMNE! 

Sunt tare fericita! Azi a ajuns la familia de la Variaș (familia adoptată de MMTCG pentru tot anul 2017), centrala comândata special pentru ei şi primită în urma apelului meu de la Radio Zu din partea unui om cu suflet mare! Tot azi, au intrat în cont incă 4510 lei din partea unor oameni frumoși tocmai din SUA! Mulțumesc din suflet Roxy M! Si celor care au donat pentru aceasta familie din România! Sunt în lucru: proiectul de casa, intâlniri cu avocați pentru a finaliza chestiuni administrative şi pentru a porni construcția casei (celor doua camere şi anexei de centrala) pe baza legală! Va tin la curent cu toate demersurile intreprinse! Mulțumesc celor care au donat pana acum şi nu uitati ca tot anul se poate dona pentru aceasta familie! Contul vi-l trimit la cerere.  Doamnele MMTCG fac minuni în continuare! MULȚUMESC! 

 

 

 

 28 aprilie 2017 – Maria, 7 ani

Dragi mămici,

V-o prezint pe micuța Maria, o fetița frumoasa și vesela în vârsta de aproape opt anișori. 

Din păcate, viata a fost mult prea dură cu ea deoarece, fiind diagnosticată cu neurofibromatoza și operata în 2014, fetița nu mai vede deloc cu ochiul stâng. 

Boala necruțătoare îi amenintă acum şi ochişorul sănătos, fiind în mare pericol de a-şi pierde  complet vederea. De aceea, are nevoie disperata de ajutorul vostru.

Micuta are nevoie urgenta de o alta operație care poate fi făcută doar la Cluj. Din păcate acest lucru nu este posibil, deoarece mămica ei creste singură doi copilasi şi nu poate suporta costurile operatiei. 

Vă rugam ca incă o data să faceți un efort şi să ajutăm acest copil să nu îsi piardă vederea.

Orice donație, indiferent de suma, conteaza. 

Suma necesară este de aproximativ 2000 euro/9000 lei. 

Împreună putem face miracole, putem reda unui copil şansa la o copilărie fericită, şansa de a vedea!

Claudia Gutulescu Bianca Potyesz Eli Popa Voicu Mioara Ioana Popescu Cristina Corcoțoi Ex Arba Ema Peregi Smarânda Marcu Cornelia Elena Faur — feeling hopeful.

 

 29 mai 2017 – Ema Benta, 37 ani

Scumpele mele mămici și bune prietene,

Ema Benta este o mămica minunata, în vârsta de 37 de ani, cu un copilaș superb.  

Ea este una dintre noi și are mare nevoie de ajutorul nostru. 

Din nefericire, în anul 2013 a fost diagnosticata cu feocromocitom malign cu metastaze ganglionare şi pulmonare.

Pronosticul inițial acordat de doctori a fost de 6 luni de viața insă mămica noastră a rezistat și rezista incă de 4 ani de zile fără chimioterapie, fiind în mod evident o luptătoare. 

Se pare ca se pot obține rezultate extraordinare prin imunoterapie, insă costurile sunt foarte mari. 

Cu sprijinul nostru insă, ii putem reda speranța. Haideți sa o ajutam sa petreacă cât mai mult timp împreuna cu puiul ei. 

Va mulțumesc din suflet ca sunteți mereu alături de mine și ca faceți ca toate aceste demersuri și incercări de a face o diferența sa capete sens. ️️️

#familiammtcg #facemimpreunaminuni #cazulnostruumanitar

Mai jos este un articol despre imunoterapie și intreaga poveste a mămicii, spusa chiar de ea. 

http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3725838

 

“Numele meu este Emanuela Andreea Benta şi am 37 de ani. In februarie 2013, în urma unui ecograf abdominal de rutina, mi-a fost descoperita o tumora de 8,4/5,6 cm pe glânda suprarenala stanga. In 26 martie 2013 am fost operata în Cluj şi mi s-a indepartat tumora, rinichiul stang şi toţi ganglionii limfatici din stanga aortei pana aproape de ovarul stang. In dimineata operatiei mi s-a facut un computer tomograf şi doctorul mi-a comunicat ca am multiple formatiuni pulmonare de dimensiuni mici.

Dupa 3 saptamani de la operatie a venit rezultatul histopatologic: Feocromocitom malign cu metastaze ganglionare şi pulmonare. Feocromocitomul este o tumora a glândei suprarenale care afecteaza 1 din 1.000.000 de persoane. Dintre acestea, doar 13% sunt maligne. Este extrem de rar.

A fost socant, dar nu puteam schimba realitatea. Am stat de vorba cu doctorul şi mi-a spus ca aş putea “incerca” sa fac chimioterapie, este “posibil” sa ma ajute, ca îmi poate prelungi viata cu 3-4 ani, iar de vindecare nici vorba intr-un stadiu asa avansat. Fara asta, prognosticul doctorului a fost de maxim 6 luni.

Am decis sa nu fac chimioterapie şi mi-am propus sa petrec timpul pe care il mai am cu baietelul meu, care atunci avea 3 ani şi cu sotul meu. Se pare ca am reusit sa ajung la 4 ani de la operatie, dar acele formatiuni pulmonare au evoluat intre timp, s-au multiplicat şi au crescut în dimensiuni.

Intre timp, în octombrie 2016, am inceput sa ma simt mai rau, am fost de 2 ori la Urgenta, o data cu ambulanta dupa ce am lesinat în fata copilului. Mi s-a spus sa merg acasa ca totul e în regula. Dupa cateva zile, am inceput sa tusesc şi sa scuip sange şi am fost internata de urgenta la Terapie Intensiva – Cardiologie, cu diagnosticul de embolie pulmonara, unde am stat timp de 2 saptamani.

Am inceput sa caut solutii în străinătate pentru problema mea, pentru ca în Romania optiunile sunt epuizate în cazul meu. Asa am aflat ca în Europa se practica de peste 10 ani, cu succes, imunoterapia oncologica, o procedura care foloseste sistemul imunitar al pacientului şi il invata sa distruga celulele canceroase. Mai mult decat atat, efectele secundare sunt minime.

Din pacate, inconvenientul e legat de costuri, acestea depășind posibilitățile mele şi ale familiei mele: o cura de tratament (constând în mai multe etape) este în jur de 30.000 de euro. Cu toate astea, pentru ca este singura mea opțiune pentru a ameliora sau chiar vindeca aceasta forma rară de cancer pe care o am, trebuie sa incerc sa strâng aceasta suma cu ajutor din partea acelor oameni care vor simți ca vor sa îmi fie alaturi.

Aceasta este, pe scurt, povestea mea!

Cu speranța ca va fi bine,

Ema Benta”

 

 

19 iulie 2017 – Georgiana Boian, membra MMTCG

Scumpele mele mămici,

Georgiana Boian este prietena noastră, o membra activa a acestui grup, care are mare nevoie de ajutorul nostru. 

Pe lângă donațiile pe care le puteți face în contul de mai jos, va invit sa intrați în grupul https://web.facebook.com/groups/467391500086805/ în care veti găsi o sumedenie de bunătăți ce pot fi licitate pentru ajutorarea scumpei noastre mămici. 

#licităm, #păpăm și #ajutăm!!! 

“Sunt Georgiana Boian, mama lui Alex şi a lui Radu (9 şi 7ani) ,amândoi diagnosticati cu autism. Pentru ei am infiintat acum 3 ani Asociatia Alex,Radu şi autismul. Viata noastra nu e usoara, baietii fac zilnic terapie de la 2ani, au facut progrese dar inca mai e de tras. Eu am renuntat la job pentru ca trebuie sa ma ocup de ei,sa ii duc,sa ii aduc şi restul; doar sotul lucreaza , ca sa ne permitem o chirie , facturi şi mancare. Nu stim ce e aia vacanta, ai mei nu au vazut marea. Tragem ca sa recupereze cat mai mult,acum cat inca se poate. Nu ma plang, caut resurse şi idei de strangeri de fonduri, ma rog de oameni sa ne redirectioneze cei 2% din impozitul pe venit . Fac orice pentru pustii mei, sa le ofer o sansa.

Functionez intre doua milestones: în martie-aprilie când ne intra grosul banilor proveniti din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit (atunci vireaza Timisoara de obicei) şi octombrie când facem Camara cu veselie. Daca mi-ai luat una din pietrele astea, se cheama crima.

Anul acesta în mai, dupa o lunga asteptare şi dupa cateva plimbari ca în meci de ping-pong, am descoperit ca banii au fost virati dar intr-un cont de RZBR….iar noi avem ING (au virat banii în contul altui ong). O nimica toata….vreo 31000lei. Celalat ong ridica din umeri,ca nu au cum sa ii oblige sa ii restituie şi ca oricum i-au cheltuit. Fiscul, dupa hartie oficiale şi intrebari neoficiale, îmi comunica sec ca îmi voi primi banii în decembrie când o sa intre banii în contul celorlalti. Nu conteaza ca eu am de platit terapii,gradinita,shadow etc…Nu conteaza ca 400 oameni au semnat,au ales sa redirectioneze catre noi..nu conteaza nimic….Sa asteptam…

Acum intreb eu….ce vina au copiii mei?Cum o sa achit eu 3500lunar?de unde?Daca intrerup terapiile,ei regreseaza. De ce? Cine a gresit şi cine isi asuma vina?Ca mie mi-au fost servite doar scuze, fiecare dadea vina pe celalalt, functionarii intre ei sau pe banca sau chiar pe mine,ca poate era un formular gresit….De ce,dupa ce oricum ne umilesc la sange de fiecare data când depunem formularele, ne iau şi banii cuveniti, ridica din umeri şi sec “sa asteptam”….nu.nu pot sa astept! E dreptul nostru! E greseala lor şi sa isi asume. Daca ar fi fost invers,în doua secunde blocau toate conturile.Cat timp mai trebuie sa suportam umilintele sistemului?

Acum ne achitam facturile din banii stransi anul trecut la Camara cu veselie, bani cu care eu trebuia sa îmi platesc visul,de a-I duce pe amândoi la hiperbara şi terapie cu delfini. Asta e norocul meu,cumva, altfel eram la nebuni sau inspital din cauza socului.

Asta e tara în care traim…..daca asta se poate numi viata..…mai curând bataie de joc….

Georgiana Boian 

Later edit: Pana se decide fiscul cum şi când isi va repara greseala, am dat drumul Camarii cu veselie-2017. Daca aveti ceva de donat sau vreti sa va implicati , ne gasiti aici. E un grup de licitatii umanitare.

https://web.facebook.com/groups/467391500086805/

 

 16 august 2017 – Rareş, 6 ani

Scumpele mele mămici, 

Update: fiindcă știu ca e o perioada grea din punct de vedere financiar pentru fiecare dintre noi, propun sa donam fiecare câte 10 lei. Dacă avem mai mult, donam mai mult, dar dacă nu, 10 lei de persoana la cate suntem pot face diferența!!!️️️

Rareş este un băieţel care, din păcate, are grave probleme de sănătate…. Diagnosticul lui te face să ţi se strângă inima şi te lasă cu un nod în gât: hidrocefalie operată,tetrapareză spastică,orbire oculară,astm…. Chiar şi asa, Rareş este un luptător, iar părinţii lui fac tot ceea ce pot pentru ca zilele lui să fie cât mai senine. 

Mama lui, Pirvulescu Paula (https://www.facebook.com/pirvulescu.paula?hc_ref=ARRg_c7WFsSQzi7MByMPSPsxScf1mpJ_gkmqzCWV5pFGcdzRMMJgDY1VXsffk5SxKZ0&fref=nf), colegă şi prietenă cu noi, aici, pe grup, este dedicată trup şi suflte copilului ei. 

Acum, părinţii lui Rareş, care e deja băiat mare, de 6 ani, au nevoie de o mână de ajutor din partea noastră. Ei se descurcă din ce în ce mai greu la baie, deoarece Rareş nu se poate deplasa singur şi nici nu se poate sprijini în cadă. 

Există anumite scaune speciale pentru baie şi ar dori să incerce să achiziţioneze unul. Scaunul special de cadă costă vreo 2000 de lei şi arată cam asa: http://adaptbg.ro/…/scaun-pentru-baie-pentru-copii-cu-dizab…. După cum bănuiţi, suma este cu mult peste posibilităţile familiei. In măsura în care puteţi, haideţi să le intindem o mână de ajutor şi să facem în asa fel incât să poată achiziţiona acest scaun special cât mai repede. 

Ştim că multe dintre voi abia v-aţi intors sau incă sunteţi plecate în concediu, că aveţi bugetul destul de limitat, dar suntem convinse că, dacă ne unim forţele, vom reusi să ajutăm această familie greu incercată. Eventual, dacă vreuna dintre voi lucrează în domeniul produselor adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi şi poate face un discount să cunoaste o ofertă mai bună, vă rugăm să lăsaţi un mesaj aici.

Vă mulţumim pentru implicare şi pentru că, împreună, facem fapte bune! <3

 

 22 septembrie 2017 – Carolina

Scumpele mele mămici, bună sa ne fie dimineața!

Avem din nou prilejul ca împreuna sa facem minuni!

Cu sume mici, la cat de multe suntem putem da unui suflețel șansa la viața. Deci, hai sa donam cât mai multe, cât de puțin ar fi, contează!

Astfel, Carolina (uitati-va la fățuca ei cât de frumoasa e, eu m-am indrăgostit deja ) e o fetița minunata care are mare nevoie de ajutorul nostru. 

Mămica ei, Oana Geanta, este aici pe grup și ne poate raspunde la toate intrebările, ea trăiește doar pentru fetița și face tot ce poate pentru ca sa ii dea acesteia șansa la viața pe care o merita. 

Micuța noastră Carolina a fost diagnosticata la vârsta de 8 luni cu Amiotrofie musculara spinal Tip 1 (Werdnig- Hoffman). De atunci, a inceput o lupta crancena pentru stoparea bolii, pentru aflarea de raspunsuri şi solutii. 

Aceasta boala genetica rara este cauza nr. 1 la moarte infantila, cei mai multi copii afectati decedeaza pana la varsta de 18 luni. Neuronii motorii din maduva spinarii se deterioreaza iar muschii se atrofiaza, fiind afectate toate functiile vitale.

Carolina nu isi poate sustine capul, musculatura este hipotonica, are tulburari de inghitire, iar tusea este ineficienta. Afectarea musculaturii duce la deformari ale scheletului, precum infundarea sternului, scolioza şi cifoscolioza. 

Intelectul ei insă nu este afectat, este un copil vesel, iubitor, rosteste „mama”, imita sunetele animalelor şi isi adora fratele mai mare, Victor.

Desi a trecut prin doua pneumonii severe, Carolina lupta sa traiasca şi ne invata sa fim puternici, sa nu renuntam, sa credem ca intr-o zi va fi bine. Pentru a-i sustine eforturile, Carolina are insă nevoie mare nevoie de ajutor. 

In 2016 a fost aprobat primul tratament pentru aceasta boala, în SUA, numit Spinraza. Cu ajutorul familiei, prietenilor, cunostintelor, fetița a putut incepe tratamentul care insă trebuie făcut o data la fiecare 4 luni. 

Costul unei consultatii, inainte de fiecare injectie, este 564 euro, spitalizarea pe o zi costa 1390 euro, însă aceasta se poate prelungi în functie de reactia la medicament a copilului. �

Cu ajutorul lui Dumnezeu, progresele ei se produc lent, ne dau speranta şi incredere ca va fi langa părinții și fratele ei foarte mult timp. 

Eu, din suflet va rog sa donati atât cât puteți voi, așa cum am mai spus 10 lei la câte de multe suntem fac diferența!!!

Echipa mămicilor puse pe fapte bune va mulțumește!

Andra Gărdăreanu

Olariu Isabella Mayer

Impreuna facem minuni. — feeling hopeful.

 

 25 septembrie 2017 – Maia, 12 ani

Buna, mămici. 

Astazi este rândul meu sa va prezint cazul umanitar din acesta saptamana. Recunosc, am emotii… îmi tremura mainile, îmi doresc din suflet sa facem o minune şi pentru aceasta mamica, Otilia Stanga. 

Fetita ei, Maia, are 12 ani şi este o fetiţa foarte talentata. Face parte dintr-un cor, canta la pian şi a participat la cateva minifestivaluri, 

Pe langa toate acestea, Maia sufera de anemie hemolitica imunologica şi sindrom de imunideficienta primara, de 5 ani de zile petrece mai mult timp prin spitale decat acasa, iar o simpla raceala o poate costa viata pe micuta. 

Tatal ei  decedat în urma cu 4 ani, deci mamica se lupta singura pentru fetiţa ei. 

Va las mai jos un mic rezumat scris chiar de Otilia. De asemenea, gasiti şi un interviu la PROTV.

“Ea este Maia. Daca Maia s-ar fi nascut, sa zicem, în Germania, speranta ei de viata ar fi fost ca a mea sau ca a ta. Ar fi avut parte de tratament la domiciliu, administrat subcutan, inconjurata de jucariile preferate. Ar fi putut sa mearga la scoala, alaturi de colegi şi prieteni. Tratamentele pe care le primeste ar fi fost gratuite.

Dar Maia s-a nascut în Romania. Dupa ani de tratament, venele ei sunt ca o sarma. Uneori dureaza ore în sir sa i se gaseasca o vena functionala, pentru ca tratamentul cu administrare subcutana nu exista la noi. Acum nu mai exista nici celalalt. Toate firmele producatoare de imunoglobulina s-au retras, rând pe rând, de pe piata din Romania. In lipsa tratamentului, Maia va fi, curând, izolata la domiciliu. Casa ii va fi inchisoare, o inchisoare în care putem doar spera sa nu patrunda microbi din exterior pentru ca orice infectie ar putea fi fatala pentru ea.

In momentul actual am doua variante: sa fac cumva rost de aproape 2000€ la fiecare 6 saptamani pentru a cumpara tratamentul din alta tara sau sa stau şi sa sper ca statul roman va rezolva aceasta problema inainte de a fi prea tarziu.”

http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/suferinzii-de-boli-autoimune-au-ramas-fara-medicamente-ministerul-ii-ajuta-cu-promisiuni.html

#cazumanitar #Maia — with Cimpu Maria Cristina ând Olariu Isabella Mayer.

 

 19 octombrie 2017 -David

Dragile mele mămici,

LE: aici aveți pagina asociației cu toate informațiile despre micuțul David și lupta lui: https://www.facebook.com/ASOCIATIA.SOS.DAVID/

Probabil multe dintre voi o cunoașteți deja pe Oana Fintineanu, o membră foarte implicată în toate cazurile MMTCG. 

Mie personal îmi este foarte draga, fiindu-mi mereu aproape în binele pe care incerc pe cât posibil sa îl fac și, va rog, ca intotdeauna, sa o ajutați cât mai multe căci indiferent cât de puțin donam, dacă ne unim toate împreuna facem minuni!!!

Scumpa noastră Oana este mămica lui David, o minune de copilaș, diagnosticat cu multiple afecțiuni neurologice care îi afectează mersul, vorbirea. 

In data de 12.12.2017, David este programat la Barcelona pentru o operatie de miotenofasciotomie şi teste genetice.

Ca dovada vă atașăm facturile proforme în valoare de 5700 euro. 

“Multumim celor care s-au implicat şi se implica în strangerea de fonduri pentru ca aceasta operatie sa fie un prim pas spre verticalizarea lui David.

Vreau sa le comunic celor implicati ca în urma operatie de miotenofasciotomie pot aparea modificari spre bine şi comisia de medici au hotarat ca ortezia şi oculometria sa fie amanate pentru data de 12.03.2018 în care David va reveni la Barcelona pentru control şi 2 saptamani de recuperare totul inclus cam în suma de 5000€. Multumim tuturor celor implicati!” 

Vă rugăm din suflet să vă alăturați campaniei MMTCG, pentru David orice sumă este importantă și strângerea lor reprezintă un pas uriaș spre o viață mai bună. 

Nu uitati ca 10 lei daca punem fiecare, la câte suntem, ii putem da micuțului David o șansa la o viața cât mai bună!

Eu, din suflet va mulțumesc. 

#impreunafacemminuni

 

 6 ianuarie 2018 – Măriuca, 8 ani

Scumpele mele mămici, 

rar mi se intâmpla ca un caz sa îmi provoace o asemenea durere și disperare ca cel al micuței Maria. 

Puiul asta mic, care ne zâmbește și ne face cu mânuța în toată suferința ei, are leucemie. A trecut cu bine peste transplant insă acum viața ii pune o noua piedica. 

Imunitatea ei este, ca în toate aceste cazuri, compromisa, iar salvarea sta în achiziționarea a 4 doze de medicamente care costa în total 3020 Euro!

Rar mi se intâmpla sa plang pentru un caz. Acum o fac căci ma ingenunchează aceasta neputința. Eu am donat deja, va rog și pe voi, cu toate greutățile voastre sa fiți alături de mine incă o data și sa ajutați fetița asta minunata sa trăiască. 

#impreunafacemminuni

SANSA MARIUCAI ESTE TRANSPLANTUL!

Pregătirea unei camere sterile post transplant!Achiziția de imunoglobuline umane şi a altor medicamente necesare!Sunt necesare incă 4 doze de 7,5g de imunoglobuline pentru profilaxie împotriva virușilor ce pot fi activați!

https://www.facebook.com/ViataPentruMaria/ — feeling hopeful with Bianca Potyesz ând 10 others.

 

 

Comments

comments