Români în Londra

Ei bine, recunosc: am accesat pentru prima dată grupul Români în Londra acum ani buni, pentru că vreo câţiva amici îmi povestiseră de partea de…să îi spunem can-can a grupului, şi într-o zi am decis să arunc un ochi, să văd despre ce este vorba. După alte câteva zile, am scris un mesaj complet sincer şi neutru celui care apărea ca admin principal, anume Sorin Scarlat. Mesaj în care îi spuneam că am fost uimită să observ potenţialul extaordinar pe care îl are acest grup de a deveni o voce clară si răspicată a Diasporei, de a deveni un punct organizator şi de referinţă pentru comunitatea pe care o adăpostea si reprezenta, până la urmă. Mi-a răspuns, oarecum scurt şi fără loc de prea multe replici, că ştie şi că asta intenţionează să facă, alături de echipa pe care o are. Le-am urat succes şi ţin minte că, la o perioadă de vreo două-trei săptămâni după această scurtă conversaţie, am părăsit grupul, considerând la momentul respectiv ca nu cadra nicicum cu lucrurile cu care eu aveam vreo legătură.

Apoi, timpul a trecut. Eram cred deja de câteva luni bune în Irlanda când…am primit un mesaj de la acelaşi Sorin Scarlat. Imi spunea, la fel de scurt si concis, că mi-a urmărit postările si activitatea pe internet şi mă întreba dacă doresc să fac parte din echipa de admini a grupului Români în Londra. Am acceptat cu bucurie şi astfel a început o deosebită poveste, care astăzi pot spune că mi-a îmbogăţit viaţa si care m-a învăţat atâtea lucruri frumoase despre oameni…

În fiecare dintre adminii acestui grup am descoperit un prieten extraordinar, oameni frumoşi, cu iniţiativă si preocupări dintre cele mai diverse. Toţi atât de diferiţi, dar care împreună formează o echipă cum numai Sorin putea să reuşească să adune.

Pe mulţi dintre ei îi veti regăsi şi in secţiunea “Oameni”, pentru că, fără exagerare, au reuşit în timp scurt, să mă inveţe lucruri absolut noi si surprinzătoare despre viaţă. Iar pentru asta, merită să işi ocupe locul printre cei cărora am a le mulţumi.

Iar aici, destul de des, veţi găsi noutăţi despre minunile pe care, alături de membrii grupului, reuşim sa le aducem la îndeplinire pentru oameni aflaţi la nevoie. Pentru că acesta este principalul lucru pe care l-am învăţat de la românii din Londra: ca unul singur poate face puţin, dar mai mulţi, adunaţi cu sufletul deschis, putem face orice!

Insă aceasta poveste este numai la început de drum…

Comments

comments